Geld verdienen met aandelen

By | 27 september 2015

man draagt in ene hand profit en andere hand loss bij geld verdienen met aandelen

Wil je geld verdienen met aandelen dan zal je eerst moeten weten hoe dat gaat.

Wat zijn aandelen?

Een aandeel is een bewijs van een risicodragende deelneming in het kapitaal van een onderneming. Als je één aandeel bezit, dan heb je de kleinst mogelijke deelneming in het kapitaal van de onderneming.

Het is risicovol, omdat bij faillissement je aansprakelijk bent voor het door jou gestorte kapitaal bij de aankoop van het aandeel. Je kunt in dat geval dus de hele investering in aandelen van dat bedrijf verliezen.

Ook hier geld weer, zoals ik in andere artikelen al heb aangegeven, dat je het geld waarmee je de beurs opgaat, zonder teveel slapeloze nachten moet kunnen missen.

Verreweg de meeste aandeelhouders kopen aandelen vanwege het dividend. Dat is een deel van de winst dat aan de aandeelhouder (meestal jaarlijks) wordt uitgekeerd.
Indien de koers (= de prijs) van het aandeel in een bepaalde periode is gestegen (meer vraag dan aanbod), dan kun je het aandeel ook verkopen waarbij de winst gelijk is aan het verkoopbedrag minus het aankoopbedrag, minus de kosten bij aan- en verkoop (transactiekosten) en minus de beheerskosten (kosten van je beleggingsrekening).

Dividenduitkering is tegenwoordig erg interessant geworden, omdat de banken nauwelijks nog rente vergoeden op spaargelden.

Hoe koop ik aandelen?

Dat gaat in het huidige automatie tijdperk heel gemakkelijk. Dat doe je op het internet via een bank of broker. Voordat je in effecten gaat handelen zul je bij die bank of broker een beleggersprofiel moeten overleggen. Je moet dan een vragenlijst invullen omdat de bank wilt weten wat jouw risicoprofiel is. Zie ook mijn artikel over het beleggersprofiel.

Is dat allemaal rond, dan kun je via internet of een app op je smartphone een order versturen. De bank of broker zal jou dat allemaal uitleggen. Vaak hebben ze hun eigen software.

Welke ondernemingen zijn interessant om er aandelen van te kopen? Goede ondernemingen voldoen aan het volgende:

  • De onderneming heeft over meerdere jaren een constante winstmarge.
  • De onderneming heeft een hoge vrije cashflow (= de beschikbare cashflow na aftrek van investeringen).
  • De onderneming keert al jaren hoge dividenden uit aan de aandeelhouders.

Kan ik veel winst maken met aandelen?

Dat hangt natuurlijk van allerlei ontwikkelingen af. Economische ontwikkelingen die per land kunnen verschillen; de branche waarin het bedrijf werkzaam is; de kwaliteit van het management; enz.

De koers van het aandeel wordt mede bepaald door de volgende variabele factoren:

  • De intrinsieke waarde. Dit is de waarde van de hele onderneming na aftrek van de schulden.
  • De gemaakte winst. Dit is de opbrengst van de verkochte producten na aftrek van de kosten. Staat allemaal vermeld in de kwartaalrapporten.
  • Hoe is de toekomstverwachting van het bedrijf? Niemand kan de toekomst voorspellen, maar je kunt wel trends waarnemen. Hoe gaat de branche waarin het bedrijf opereert zich ontwikkelen? Momenteel zie je een langzame mondiale verschuiving van fossiele brandstoffen, zoals olie, steenkool en gas naar duurzame energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie en andere alternatieven. Bedrijven als Shell zullen dus langzaam hun investeringen moeten aanpassen naar deze bronnen, willen ze in toekomst overleven.

Het is gebleken dat een belegging op de lange termijn, ik denk nu aan vele jaren, de beste belegging is ten opzichte van andere beleggingen. Dat kun je zien op onderstaande grafiek die uitgegeven is door The American Association of Individual Investors.

verschillende beleggingstrends

De verticale as is logaritmisch. Op deze schaal bewegen aandelen zich vanaf $1,- in 1802 in nagenoeg rechte lijn naar $930.550,-  in december 2013. Omdat de schaal logaritmisch is zie je bijna niet de diepe dalen in de jaren ’30 en ’70 van de vorige eeuw.

Dus is geld verdienen met aandelen mogelijk? Jazeker, maar dan wel op de hele lange termijn, zoals uit deze grafiek blijkt. Op korte termijn kunnen aandelen flink fluctueren. Het blijft natuurlijk een risicovolle belegging. Maar over ca. 20 jaar bezien blijken aandelen minder risicovol dan bijvoorbeeld obligaties.

Hoe komen de beste beleggers die ooit hebben bestaan aan hun gigantisch vermogen? Door hun geld te beleggen op de lange termijn. Dus pas verkopen na een hele lange tijd. Denk hierbij aan Warren Buffet en Benjamin Graham.

Handleiding Geld verdienen met aandelen

Ook hier geld weer: kennis. Weten hoe de aandelenmarkt werkt. Wanneer instappen? Waar moet je op letten? In welke fondsen kun je nu het beste investeren? Spreiden over welke branches? Hoeveel investeren per fonds? Hoe vaak handelen?

Besef wel dat minstens 90% van de particuliere beleggers verlies maakt op de beurs. Omdat ze te weinig kennis van zaken hebben, te paniekerig handelen, te onzeker zijn, enz.

e-book-aandelenEen prachtige cursus die jou laat zien dat ook jij geld kan verdienen met aandelen is deze Handleiding van Drs. Harm van Wijk. Hij is o.a. de oprichter van BeursBulletin (het grootste beleggersblad van Nederland) en heeft al vele beleggers op verschillende terreinen ondersteund.

Ga niet onvoorbereid de beurs op. Ga geen onnodige verliezen leiden. Ga niet tot die 90% beleggers horen die met aandelen geld verliest.
Voor slechts €47,- ontvang je de Handleiding Geld Verdienen Met Aandelen. De ultieme manier om geld voor je te laten werken in plaats van te werken voor je geld.

Je ontvangt als bonus tot 100 euro korting op een (proef)abonnement op 1 van de aandelenportefeuilles.
Je wordt per e-mail en SMS volledig begeleid bij zowel het openen als het sluiten van een positie.

Wil jij geld verdienen met aandelen? Klik dan op onderstaande button.

Ja, ik wil naar de Handleiding Geld Verdienen met Aandelen

JohnD

Als auteur en internetmarketeer schrijf ik op hoogrendementbeleggen.nl artikelen, die mensen helpen en inspireren bij hun beleggingen. De nadruk ligt op adviezen, tips en kennis van experts in de vorm van o.a. e-books, cursussen en workshops. Zonder een gedegen kennis op het gebied van beleggen zal de belegger snel afhaken, omdat succes uitblijft. Doe jezelf voordeel met de inhoud van deze site.

More Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *