Hoog Rendement met Goud

By | 9 september 2015

gouden baren bij artikel hoog rendement met goud

Kun je een hoog rendement met goud behalen? Als je bepaalde regels volgt kan dat zeker.

Goud is historisch gezien een belegging met laag risico. Als aandelen en obligaties verlies gaan opleveren blijkt goud vaak de weg omhoog te vinden. Logisch want het geld moet ergens heen en beleggers zien goud al eeuwenlang als een veilige haven.

Dat is ook in de afgelopen jaren weer duidelijk geworden. Tijdens de crisis van 2007/2008 en de jaren daarna daalden de aandelenbeurzen fors en steeg de prijs van goud.

Niemand weet hoeveel goud er op de aarde aanwezig is. Er is wel eens berekend dat dit 171.300 ton moet zijn. Dat staat gelijk aan een kubus met zijden van 20 meter. Maar niemand kan zeggen hoeveel zich nog in de aardbodem bevindt.

Goud kent een lange geschiedenis. Het wordt al minstens 6000 jaar gedolven. In het oude Egypte was goud een goddelijk metaal. Men dacht in die tijd dat de goden grotendeels uit goud bestonden.

Hoog Rendement met Goud

[Most Recent Quotes from www.kitco.com]Hiernaast zie je de actuele goudprijs in euro’s per ounce (31,103 gram)  zoals die momenteel in New York tot stand komt.

Kijk je naar de bewegingen van de goudprijs over lange perioden, dan zie je diepe dalen en hoge toppen afhankelijk van economische omstandigheden. Ook plotselinge gebeurtenissen kunnen tijdelijk een snelle piek veroorzaken. Dat zag je direct na de terroristische aanslag in Londen op 21 juli 2005. De goudprijs vloog omhoog.

Waar moet je nu op letten als je in goud wilt investeren en uiteindelijk een hoog rendement met goud wilt behalen?

  • Zoals boven al beschreven is de goudprijs (mede) afhankelijk van economische omstandigheden. Houd deze bewegingen goed in de gaten. Als je financiële toekomst onzeker wordt, houd dan je goud vast.
  • Kijk wat de koers van goud in het verleden heeft gedaan. In 1999 kon je goud kopen voor $ 250 per ounce. In 2008 was de prijs gestegen naar $ 1.000 per ounce. Over het algemeen kun je zeggen dat de goudprijs weinig schommelt binnen een dag. Het heeft meestal een gestage beweging omlaag of omhoog.
  • Probeer goud zo lang mogelijk vast te houden. Heb geduld. In perioden dat niemand over goud spreekt is de prijs meestal laag. Koop dan bij. Als goud ineens in de media verschijnt is dat meestal vanwege een (flinke) stijging. Je ziet dan dat iedereen ineens goud koopt. Voor jou het moment om juist een gedeelte te verkopen. Besteedt die winst voor een nieuwe aankoop bij een lagere goudprijs.
  • Een leuke methode is om iedere maand voor een vast bedrag goud te kopen. Je krijgt zo een gemiddelde waarde over de lange termijn. Let alleen op bij een zeer lage goudprijs (extra bijkopen) of zeer hoge goudprijs (gedeelte verkopen).

Als jij je houdt aan bovenstaande regels zul je zien dat je op den duur een hoog rendement met goud kunt behalen.

Goud in huis bewaren?

Bewaar je goud NOOIT thuis. Denk aan dieven en ook zul je geen enkele verzekeraar vinden die het voor je verzekert. En aan wie kun je het dan verkopen?

Het is verstandiger om fysiek goud te kopen, te verkopen en in bewaring te geven bij een betrouwbaar bedrijf zoals GoldRepublic. Dit bedrijf is in Amsterdam gevestigd en handelt wereldwijd.

Als je daar een account opent dan kun je er 24 uur per dag en 7 dagen in de week edelmetalen kopen en verkopen. Het is na aankoop meteen verzekerd en natuurlijk 100% je eigendom. Zowel koop als verkoop wordt binnen enkele seconden online verricht. Bij verkoop kun je direct over je geld beschikken. Mocht het bedrijf failliet gaan dan blijft dat goud van jou. Als je veilig in goud wilt beleggen klik dan op de button hieronder om naar de site van GoldRepublic te gaan.

Klik Hier Voor Inschrijven

 

Het goud wordt opgeslagen in kluizen in Amsterdam, Frankfurt en Zürich waarbij je zelf mag kiezen in welke plaats.

Ik wens je veel succes bij het starten van je goudbelegging.

JohnD

Als auteur en internetmarketeer schrijf ik op hoogrendementbeleggen.nl artikelen, die mensen helpen en inspireren bij hun beleggingen. De nadruk ligt op adviezen, tips en kennis van experts in de vorm van o.a. e-books, cursussen en workshops. Zonder een gedegen kennis op het gebied van beleggen zal de belegger snel afhaken, omdat succes uitblijft. Doe jezelf voordeel met de inhoud van deze site.

More Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *