Hoog rendement met zonnepanelen

By | 15 september 2015

foto van zonnepanelen bij artikel hoog rendement met zonnepanelen

Is een financieel hoog rendement met zonnepanelen mogelijk? Afgelopen zomer hadden mijn vrouw en ik een verjaardagsfeest bij onze achterburen. Daar waren ook hun wederzijdse buren aanwezig waaronder Jan en zijn vrouw, die wij ook kennen. Jan heeft altijd als vertegenwoordiger in wijnen gewerkt en is sinds kort gepensioneerd.

Het gesprek kwam al gauw over pensioenen en de door overheidsmaatregelen verlaagde dekkingsgraden, waardoor velen van de gepensioneerden er enkele tot wel 10 procent op achteruit zijn gegaan. Daar komt de verhoging van belastingschijven voor gepensioneerden nog eens bovenop.

Jan had bij zijn vertrek een eenmalige ontslagvergoeding gekregen en dat geld was direct bij zijn bank gestort.

Slimme Jan zag met lede ogen toe hoe de banken tegenwoordig nauwelijks meer rente vergoeden op spaargelden dus begon hij naar alternatieven te zoeken.

Beleggen vindt hij te spannend en te tijdrovend (zijn mening) en daarom legde hij mij uit waarom hij 14 zonnepanelen op zijn dak heeft laten plaatsen.

Is een hoog rendement met zonnepanelen mogelijk?

“Dat geld op de bank doet helemaal niets”, dus heeft Jan uitgerekend wat de procentuele winst is als hij het in zonne-energie stopt. Natuurlijk kwam dat veel hoger uit dan de schamele 0.1 % die hij op de spaarrekening krijgt en daarover (boven de vrijstelling) ook nog eens 1,2% vermogensrendementsheffing moet betalen. (De bankrenten zijn in de maanden na het verjaardagsfeestje nog verder gedaald).

Hij rekende voor dat hij na 10 jaar een gemiddeld rendement van 10,5% op jaarbasis zou halen. Als hij ouder dan 75 jaar wordt en de spaarrente bij banksparen ook gelijk blijft, zou dat percentage toenemen.

Maar zonnepanelen blijven veel langer dan 10 jaar werken. Bij gemiddeld onderhoud kan een volledig systeem met zonnepanelen minimaal 25 jaar meegaan.

De Belastingdienst

En hoe gaat dat met de belastingdienst? Geen probleem. Je kunt de BTW bij aankoop terugkrijgen. Daarvoor moet je wel enkele administratieve stappen zetten. Je valt dan onder de “kleine ondernemers”-regeling. Daar staat tegenover dat je over de energie die je terug levert aan de energiemaatschappij vanaf een bepaald bedrag wel weer BTW moet betalen. Je gaat echter pas betalen wanneer je voor een bedrag boven € 1.345,- aan terug geleverde energie uitkomt.

Deze hele regeling duurt nog enkele jaren. Zowel in Brussel als in Den Haag wordt er gesproken over aanpassing van de regels.

Maar zeker is dat het je ten opzichte van de huidige spaarrekening meer oplevert. Milieu Centraal heeft berekend dat je zonder teruggaaf van BTW 6% rendement hebt op je investering en 7% bij wel teruggaaf.

Tel uit je winst !

Ik heb het de volgende dag na dat feestje toch even nagezocht of dat percentage wel klopte en inderdaad: afhankelijk van welke installatie (kan ook collectief, dus nog goedkoper) waren er berekeningen die uitkwamen op een terugverdientijd van 7 jaar. De hele investering terugverdiend na 7 jaar. Een flink hoog rendement met zonnepanelen is dus zeker mogelijk.

Daarna pure winst.

Je kunt dus wel degelijk een financieel hoog rendement met zonnepanelen behalen

Mocht je het huis in die periode willen verkopen, dan is je huis ook nog meer waard, want uit onderzoek van de TU te Eindhoven is gebleken dat een woning met zonnepanelen gemiddeld € 7.000 meer waard wordt dan een woning zonder.
Dat bedrag kan wel eens gelijk zijn aan de hele aanschafwaarde van het zonnepanelensysteem !

In de volgende gevallen is het dus aantrekkelijk om op zonnepanelen over te gaan:

  • Je huis ligt ten opzichte van de zon zodanig dat plaatsing van zonnepanelen gunstig is; en
  • je hebt spaargeld op je spaarrekening staan waarvan je weet dat je het de komende jaren niet gaat gebruiken; en
  • je ergert je eraan dat je spaargeld niets oplevert. Vooral nu er in de media gesproken wordt over negatieve renten; en
  • je hebt geen zin om je te verdiepen in de winstmogelijkheden van beleggen.

Een solide belegging dus. Een die jaarlijks winst oplevert, zonder er verder iets voor te hoeven doen. Een prachtig passief inkomen.

Mijn eigen woning heeft een dak dat richting oost – west staat. Niet erg geschikt voor een zonnepanelensysteem. Maar als jij een huis hebt met een schuin dak dat op het zuiden, zuidoosten of zuidwesten ligt, dan is het overwegen van plaatsing van enkele zonnepanelen zeker de moeite waard.

Zonnemarkt

Hoe kom je er nou achter welk zonnepanelensysteem je kunt aanschaffen? Dat heb ik voor je uitgezocht. Een van de beste systemen is die van Zonnemarkt. Waarom? Omdat je daar voor de aanschaf de volgende mogelijkheden hebt:

  • Je kunt je op hun GRATIS nieuwsbrief inschrijven.
  • Je kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.
  • GRATIS de besparing en terugverdientijd uitrekenen.
  • Extra vragen stellen na die berekening.
  • Je kunt zelfs een GRATIS persoonlijk adviesgesprek aanvragen.
  • Als je samen met je buren zonnepanelen bij Zonnemarkt bestelt krijg je nog eens 5% EXTRA KORTING.

Dus voordat de wezenlijke stap gezet is ben je op de hoogte van alle ins en outs. Een vollediger begeleiding lijkt mij niet mogelijk.

Dus wil je een financieel hoog rendement op zonnepanelen hebben, wacht dan niet langer en klik op onderstaande button.

button bij hoog rendement met zonnepanelen

Veel succes met je zonnepanelen.

JohnD

Als auteur en internetmarketeer schrijf ik op hoogrendementbeleggen.nl artikelen, die mensen helpen en inspireren bij hun beleggingen. De nadruk ligt op adviezen, tips en kennis van experts in de vorm van o.a. e-books, cursussen en workshops. Zonder een gedegen kennis op het gebied van beleggen zal de belegger snel afhaken, omdat succes uitblijft. Doe jezelf voordeel met de inhoud van deze site.

More Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *