Sprinters, Speeders en Turbos

By | 24 oktober 2015

krantenkop van wallstreet bij sprinters, speeders en turbosVóórdat ik over ga tot een uitleg en aanbeveling omtrent sprinters, speeders en turbos, wil ik je wijzen op het feit dat dit beleggingsproducten zijn met een hoge hefboomwerking en met het risico dat je de gehele investering verliest.

Belangrijk: doe je huiswerk voordat je hier instapt. Het is niet moeilijk maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. In de loop van dit artikel doe ik je een aanbod waarbij je alle benodigde kennis opdoet en veel strategieën krijgt voorgeschoteld.

Wat zijn Sprinters, Speeders en Turbos?

Het zijn door een financiële instelling uitgegeven beleggingsproducten met een hoge hefboomwerking. Afhankelijk van welke instelling dit product wordt uitgegeven krijgt het een naam. Een sprinter wordt uitgegeven door de ING- en Citibank; een speeder komt van de Commerzbank en een turbo van de ABN.

Sprinters, speeders en turbos kennen in tegenstelling tot opties geen tijds- en verwachtingswaarde en ook geen expiratiedatum. Je kunt dus lang profiteren van de koersbeweging van de onderliggende waarde, zoals aandelen,  indien deze de door jou ingeschatte richting opgaat.
Er zijn verschillende onderliggende waarden zoals aandelen, obligaties, indices, valuta’s, beleggingsfondsen en grondstoffen.

Je kunt al met een klein bedrag in sprinters, speeders en turbos investeren. De uitgevende instelling neemt het grootste deel voor zijn rekening. Dat deel heet het financieringsniveau. Over het deel dat de instelling betaalt wordt rente betaald of ontvangen. Deze rente is al in het financieringsniveau ingecalculeerd.

Beveiliging: de stop loss

Wat is een stop loss? Een stop loss is het plaatsen van een limiet aan een order waarop  automatisch de order tot uitvoering wordt gebracht.

Sprinters, speeders en turbos kennen een stop loss niveau. Mocht de onderliggende waarde dit niveau passeren, dan wordt automatisch de sprinter, speeder of turbo afgewikkeld. Omdat het stop loss niveau in de tijd aangepast kan worden, kan het zijn dat ondanks dat op een bepaald moment dit niveau wordt gepasseerd, je toch (veel) winst kunt maken. Die winst is dan het verschil tussen het financieringsniveau en de stop loss.

Voorbeeld:
Je koopt een turbo long waarbij de onderliggende waarde door de uitgevende partij wordt aangekocht. Stel dat de koers van de onderliggende waarde €50,- bedraagt. Jouw investering is €10,- en de overige €40,- schiet de bank voor. Je berekent de hefboom door de koers van de turbo te delen door jouw inleg: dus 50:10=5. Dat betekent dat de koersschommeling van de onderliggende waarde vermenigvuldigd wordt met 5. Als de onderliggende waarde met 5% stijgt, dan stijgt jouw rendement met 5% x 5 = 25%.
Daalt de onderliggende waarde echter met 5%, dan is jouw verlies eveneens 5% x 5 = 25%. Dat is 25% van €50,- = €12,50
Maar gelukkig had je een stop loss ingesteld waardoor je verlies beperkt blijft tot maximaal het ingelegde bedrag, ofwel je hele investering.

Geld verdienen met Sprinters, Speeders en Turbos

Sprinters, speeders en turbos kunnen in principe tot in het oneindige doorlopen. Zolang een bepaalde gewenste richting is ingeslagen, bijv. bij een langdurige hausse market voor de onderliggende waarde, dan kun je steeds de stop loss aanpassen en zo in ieder geval winst zeker stellen. Dat geldt natuurlijk ook voor een down market indien je een turbo short had gekocht.

Cover van e-book Geld vedienen met sprinters, speeders en turbosDe beste leermeester is uiteraard de eigen ervaring, maar pas op: die eigen ervaringen kunnen bestaan uit hoge beginnersverliezen.
Daarom is het beter dat je vanaf het begin de juiste kennis opdoe met behulp van een doorgewinterde expert: Harm van Wijk. Deze doorgewinterde expert biedt jou met het e-book: Geld verdienen met Sprinters, Speeders en Turbos:

• een duidelijke uitleg over wat sprinters, speeders en turbos zijn
• interessante strategieën
• uitleg over hoe dividend doorwerkt voor sprinters, speeders en turbos
• hoe je het risico beperkt
Enz.

Dit e-book wordt je aangeboden voor slechts €49,- waarbij je ook nog enkele waardevolle bonussen ontvangt:

• Een 5%-rendementsabonnement op Index Alert of Aandelen Alert wat normaal een waarde heeft van €139,-. Je wordt per sms en e-mail volledig begeleid.
• Een 30 dagen niet-goed-geld-terug garantie. Je loopt dus geen enkel risico.
Als jij werkelijk genoeg hebt van de lage bankrente en je wilt je vermogen opbouwen, dan heb je met dit e-book een uitgelezen kans deze wens te vervullen.

Ja, Ik Wil Dit E-Book

JohnD

Als auteur en internetmarketeer schrijf ik op hoogrendementbeleggen.nl artikelen, die mensen helpen en inspireren bij hun beleggingen. De nadruk ligt op adviezen, tips en kennis van experts in de vorm van o.a. e-books, cursussen en workshops. Zonder een gedegen kennis op het gebied van beleggen zal de belegger snel afhaken, omdat succes uitblijft. Doe jezelf voordeel met de inhoud van deze site.

More Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *